#

У Бучі поховали 15 вбитих росіянами людей, тіла яких залишилися невпізнаними

09.08.2022 19:00
У Бучі поховали 15 вбитих росіянами людей, тіла яких залишилися невпізнаними
Фото з місця події

Сьогодні, 9 серпня, у Бучі місцева влада поховала 15 закатованих та вбитих російськими окупантами мирних жителів, тіла яких не вдалося опізнати

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" покликанням на "Суспільне".

Серед похованих загиблих 14 чоловіків та одна жінка. Радниця міського голови Бучі Михайлина Скорик-Шкарівська розказала, що вісім чоловіків знайшли у Мироцькому, їх закатували та розстріляли. На всіх восьми тілах є сліди тортур, поранення в голову і грудну клітку.

Ще два тіла – із братських могил, один чоловік загинув у машині, а також жінка, яка згоріла в авто. Радниця бучанського міського голови розповіла:

Спалена в машині жінка на Яблунській вулиці, є скелет чоловіка який загинув у машині. З однієї могили, де було троє ексгумовано, одного впізнали, він з Бучі. З іншої могили, де сімох ексгумовано, також впізнали одного чоловіка з Бучі. Ми підозрюємо це тіла наших людей захоплених у Бучі, але закатованих у Мироцькому. Відповідно, ми мусимо їх поховати.

Зауважують, що якщо родичі місяць не забирають тіло людини, то місцева влада має поховати загиблого.

Михайлина Скорик-Шкарівська говорить:

У мирний час є звичайна процедура поховання, тих кого не забрали рідні, це називається державне поховання. Кожна міська, селищна, сільська рада зобов‘язана поховати тіла, які були знайдені. Морг пише прокурору, він в свою чергу пише місцевій владі, ми ховаємо. Ми намагались максимально сприяти родичам, щоб вони змогли знайти рідних, але звернень зараз мало, ми розуміємо хто міг і хотів закінчили цю процедуру і ми не знаємо, що сталось з рідними цих людей.

Втім, якщо знайдуться рідні загиблих, на могилі буде номерна табличка, і за результатами аналізу ДНК та з дозволу слідства можна буде замінити табличку, або перепоховати тіло.

Нагадаємо, що українці спростовують заяви Amnesty International кадрами про те, як російські окупанти ховають техніку поміж будинків у Бучі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook