#

У Бучі представники Нацгвардії хотіли нажитися на власних службовцях

27.07.2020 19:26
У Бучі представники Нацгвардії хотіли нажитися на власних службовцях
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 27 липня, прокурори САП та детективи НАБУ завершили розслідування у справі про купівлю непридатних для проживання квартир у Бучі для військовослужбовців Національної гвардії України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Спеціалізована антикорупційна прокуратура" у Facebook.

Зауважимо, що представники комерційного підприємства у змові з членами тендерного комітету Національної гвардії України уклали договір купівлі - продажу квартир. Попри те, що в документах зазначалося, що квартири готові до заселення родин військовослужбовців, з’ясувалося, що будинок взагалі не підключено до комунікаційних мереж. Така купівля завдала збитків на понад 17 млн грн.

Наразі відомо, що організатором цієї шахрайської схеми став бенефіціарний власник низки приватних компаній, начальник фінансового відділу управління розквартирування і капітального будівництва логістики та начальник управління розквартирування і капітального будівництва логістики ГУ Нацгвардії.

Слід сказати, що всім п’ятьом учасникам злочинної схеми інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.28 ч.2 ст.366 КК України, відповідно до яких їм загрожує покарання до 12 років позбавлення волі.

Наразі 3 особам надано можливість ознайомитися з матеріалами досудового розслідування, а ще двох учасників банди оголошено в розшук.

Нагадаємо, що Бучанський міський голова Анатолій Федорук увійшов до складу ради розвитку громад та території у Київськії області.

Читати "Моя Київщина" у Facebook