#

У Бучі пройшла Bucha Journalism Conference: що обговорювали учасники

15.06.2023 14:00
У Бучі пройшла Bucha Journalism Conference: що обговорювали учасники
Media Development Foundation

19 травня у Бучі відбулась журналістська конференція Bucha Journalism Conference, де обговорювали важливі для України питання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "УП".

Учасники обговорили, якою має бути робота журналістів у висвітленні війни, воєнних злочинів, дій державних органів та ЗСУ в реаліях воєнного стану.

Найактивнішою стала панельна дискусія "Розповідаючи історію України - як відповідають на виклики бюро міжнародних ЗМІ". На ній модераторка Ольга Руденко вміло перевела західних колег від звичного для них повчального тону до розмови про конкретні проблеми висвітлення подій російської війни проти України.

Як пояснили організатори, місцем для проведення заходу вони обрали саме Бучу, оскільки це місто, де навесні 2022 року після деокупації Київщини українські та міжнародні журналісти стали свідками воєнних злочинів росіян. Конференція мала на меті захистити історичну пам'ять України, а також закликати медійників у всьому світі й надалі висвітлювати події тих трагічних днів. 

Спікерами конференції стали журналісти міжнародних видань The Washington Post, The Wall Street Journal, The New York Times, Voice of America.  Українську медіаспільноту представляли медіаменеджери провідних незалежних редакцій, а також воєнні кореспонденти Bihus.info, Hromadske і Donbas Frontliner. 

Нагадаємо, що дрон від бучанської талановитої молоді передали 46-тій окремій аеромобільній бригаді ЗСУ.

Читати "Моя Київщина" у Facebook