#

У Бучі пройшла теренова гра для молоді "Листопадовий чин"

05.11.2023 09:00
У Бучі пройшла теренова гра для молоді "Листопадовий чин"
Фото з місця події

У Бучі пройшов щорічний пластовий захід – теренова гра для молоді "Листопадовий чин"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на спільноту Бучанська міська рада.

У грі взяли участь близько 70 дітей та молоді зі всієї Київщини, які є представниками Національної Скаутської Організації України "Пласт".

Захід приурочений до історичної події – українського повстання, організованого у ніч на 1 листопада 1918 року. Тоді українцям вдалося без жодного пострілу захопити Львів. Це був чудовий приклад організації та злагодженої роботи. Таким чином, вони створили українську державу, яка згодом була названа Західноукраїнською Народною Республікою.

Учасники пластового заходу послухали гутірку про історію Листопадового чину та провели теренову гру. Чотири команди вжилися у роль того часу і мали захопити чотири основні локації: ратушу, вежу зв’язку, поліцейський відділок та залізницю.

Таким чином, через цю гру ми показуємо, що українська держава «не впала з неба», це результат боротьби багатьох поколінь українців. У 1918 році в повстанні брало участь багато пластунів. І ми згадуємо наших вихованців, які тоді і сьогодні боронять свободу та незалежність України. Саме вони є гідним прикладом для наслідування молоддю

 – зазначив Олександр Шеметун, очільник Пластової Ради Київщини.

Нагадаємо, що ліцеїсти Гостомеля пройшли вишкіл під керівництвом нацгвардійців.

Читати "Моя Київщина" у Telegram