#

У Бучі рашисти вбили понад 400 мирних жителів

14.04.2022 08:50
У Бучі рашисти вбили понад 400 мирних жителів
Фото з місця події

У Бучі російські солдати руйнували місто та вбивали мирних жителів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку Людмили Денісової у Facebook.

Внаслідок звірств російських окупантів у Бучі під Києвом 403 особи вбиті, 16 осіб вважають зниклими безвісти, тіла 163 загиблих вже ідентифікували.

За підрахунками міської влади окупанти зруйнували 22 багатоповерхових будинки, 2 з яких – не підлягають відновленню. Також зазнали руйнації 243 приватні будинки, які не підлягають відновленню.

Денісова зауважила:

Вбивства мирного населення, обстріли мирних міст та цивільних об’єктів армією країни-агресора є воєнними злочинами та злочинами проти людяності відповідно до статей 7 та 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду й грубим порушенням норм чотирьох Женевських конвенцій 1949 року та додаткових протоколів до них.

Вона зауважила, що окупант має бути притягнутий до відповідальності за воєнні злочини проти цивільного населення відповідно до статті 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду, зокрема, за напад на незахищені міста та селища, житло і будівлі, їх обстріл з застосуванням будь-яких засобів.

На кінець вона сказала:

Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти вчинення РФ військових злочинів і злочинів проти людяності та порушень прав людини в Україні.

Нагадаємо, що Карім Хан, головний прокурор Міжнародного кримінального суду, відвідав Бучу та назвав Україну "місцем злочину".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: