#

У Бучі врятували травмованого червонокнижного лося

30.05.2022 16:00
У Бучі врятували травмованого червонокнижного лося
Фото з місця події

Учора, 29 травня, у місті Буча на вулиці Польовій місцеві жителі знайшли пораненого лося

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Бучанська міська рада. Офіційна сторінка" у Facebook, дану тварину бачили бачили не лише під час перетину Варшавки, а тажож у Ворзелі і районі Склозваду.  Однак далі тварина забігла на територію приватного будинку, де знесилена заснула на городі.

Далі підрозділом Добровольчого формування міської територіальної оборони №1 було виявлено, що тварина поранена у живіт та має перелом ноги.

Лося вдалося переправити у авто і наразі він знаходиться під наглядом. Також варто зауважити, що лосі з 2017 року занесені в Червону книгу України.

У дописі наголошується наступне:

На жаль, російсько-українська війна впливає не лише на людські життя. Ліси нашого регіону досі небезпечні, адже рашисти не гребували нічим і залишили по собі безліч розтяжок, мін, колючого дроту.  Попередньо можна зробити висновок, що це призвело до того, що лось опинився в густонаселеному людьми районі!

Нагадаємо, що 27 травня з’явилася інформація, що жителі міста Буча зафіксували, як вулицями населеного пункту бігав лось.

Читати "Моя Київщина" у Telegram