#

У Бучі встановили пʼять меморіальних дощок полеглим захисникам

06.12.2023 20:40
У Бучі встановили пʼять меморіальних дощок полеглим захисникам
Фото з місця події

У Бучі відкрили 5 меморіальних дощок імені загиблих Героїв, які поклали своє життя у боротьбі з російським ворогом

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Анатолія Федорчука.

Ілля Грабар, Олександр Лисенко, Володимир Гунько, Анатолій Стефутін та Дмитро Кіфʼяк — усі проживали у ЖК "RichTown" у Бучі. Тож і памʼятні дошки встановили на їх будинках.

Ілля Грабар — 33-річний солдат був убитий ворогом 24 грудня 22-го під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку. Музикант, писав пісні та аранжування для українських артистів. Залишилася мама, брат та дружина. 

Олександр Лисенко — «Лис» загинув 20 грудня 2022 на Зарківському напрямку. Капітан брав участь за звільнення Ізюму. Відзначений почесним нагрудним знаком "Сталевий Хрест" від Головнокомандувача 3СУ генерала Валерія Залужного. У Героя залишилися син та донька.

Володимир Гунько — 33-річний старший лейтенант загинув в місті Бахмут. На війні з 2014-го. Виходив з Ілловайського котла. Потрапив у полон, де перебував 4 місяці. Має відзнаки. У Володимира залишилася наречена та батьки. 

Анатолій Стефутін — старший сержант загинув 21 липня 2022 на Донеччині через травму від російського боєприпасу. Посмертно був нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня, присвоєний Президентом України Володимиром Зеленським. У Героя залишилися мама, донька та дружина.

Дмитро Кіфʼяк — 42-річний Герой загинув 8 серпня 2022 у Бахмуті, рятуючи побратима. З перших днів вторгнення пішов ТРО, після звільнення Бучі був волонтером, а потім мобілізувався до лав ЗСУ. У Дмитра залишилася дружина, син та мама. 

Нагадаємо, що у Тетієві запрацювали LED-екрани на меморіалі пам'яті героїв.

Читати "Моя Київщина" у Telegram