#

У Червоній Слободі на Макарівщині запрацювала відремонтована амбулаторія (ФОТО)

14.06.2024 20:05
У Червоній Слободі на Макарівщині запрацювала відремонтована амбулаторія (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 14 червня, на Макарівщині розпочала роботу оновлена Червонослобідська амбулаторія загальної практики сімейної медицини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Макарівського голови Вадима Токаря. 

До 2022 року в селі Червона Слобода функціонувала амбулаторія, проте її довелося закрити через неможливість забезпечити в існуючому приміщенні виконання вимог законодавства до медичних закладів щодо інклюзії. Наразі нова амбулаторія розміщена на першому поверсі адміністративної будівлі в центрі села Червона Слобода. Медичний заклад буде обслуговувати понад 3000 пацієнтів із 9 населених пунктів Макарівської громади.

До складу амбулаторії входять: реєстратура, кабінет сімейного лікаря, маніпуляційний кабінет, оглядовий кабінет для жінок та лабораторний кабінет. В умовах амбулаторії діти і дорослі зможуть пройти огляд і лікування сімейного лікаря, отримати направлення на консультацію до вузьких спеціалістів, рецепти на медикаменти за програмою «Доступні ліки» та для пільгової категорії пацієнтів.

На виконання ремонтних робіт кошти було виділено з бюджету Макарівської селищної територіальної громади. В амбулаторії є все необхідне для діагностики та прийому пацієнтів: нові меблі, медобладнання та інвентар. Для доступності осіб з особливими потребами, будівля облаштована пандусом та спеціальною туалетною кімнатою. 

Впевнений, що відкриття оновленої амбулаторії поліпшить якість надання медичної допомоги для мешканців південно-західної частини громади. Зручність, якість медичної допомоги для пацієнта, гідні умови праці для медиків - є пріоритетом для нас,

- зазначив Вадим Токар. 

Нагадаємо, що на Київщині триває відбудова Макарівського ліцею №1, його здійснюють коштом Європейського інвестиційного банку.





Читати "Моя Київщина" у Facebook