#

У ЧАЕС запустять ознайомчі маршрути для всіх бажаючих

12.04.2018 10:49
У ЧАЕС запустять ознайомчі маршрути для всіх бажаючих

У Державному спеціалізованому підприємстві "Чорнобильська АЕС" повідомили про відкриття програм ознайомчих візитів на станцію для всіх охочих

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Кожен охочий тепер зможе побачити, як сьогодні працює ЧАЕС, відбувається процес зняття з експлуатації та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему. Основна увага приділятиметься заходам безпеки для відвідувачів, які будуть забезпечені всіма необхідними засобами індивідуального захисту та проходитимуть обов'язковий дозиметричний контроль", - повідомляється на офіційному сайті електростанції.

Програма відвідування, т. зв. маршрут "Базовий", передбачає поїздку електричкою з м. Славутича Київської області через контрольно-пропускний пункт "Семиходи", відвідування захисних споруд, щитів управління, об'єкта "Укриття" та нового безпечного конфайнменту, меморіалу ліквідаторам аварії на станції, обвідного каналу з сомами, обід в їдальні для працівників станції.

У вартість відвідування входять інструктаж, супровід, послуги перекладача, засоби індивідуального захисту. Страхування відвідувачі здійснюють самостійно. Тривалість поїздки становить один день.

Для відвідування станції необхідно заповнити онлайн-заявку на сайті станції.

"Треба пам'ятати, що Чорнобильська АЕС надалі залишається ядерним об'єктом, і ми, як і раніше, суворо дотримуємося всіх вимог безпеки для таких підприємств. Проте ми намагаємося бути максимально відкритими і прозорими, намагаємося мінімізувати кількість бар'єрів для відвідувачів, позбавити їх складної схеми погодження візиту. Переконаний, що такі зміни стануть додатковими кроками до позитивних перетворень у країні", - зазначив генеральний директор ЧАЕС Ігор Грамоткін.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: