#

У Чорнобильській зоні ретельно готуються до настання пожежонебезпечного періоду (ФОТО)

15.03.2023 17:25
У Чорнобильській зоні ретельно готуються до настання пожежонебезпечного періоду (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 14 березня, у стінах ДАЗВ була підписана Грантова Угода "Пріоритетні проєкти для підтримки відновлення протипожежної безпеки у Чорнобильській зоні відчуження"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження"  у Facebook.

Із настанням весни  збільшуються ризики виникнення пожеж. Також додається ще й той фактор, що значна частина території лишається замінованою, частину необхідної техніки та обладнання російські окупанти розтрощили, частину – викрали та вивезли за кордони України.

За участі представників України та Банку очно та у Лондоні за допомогою відеоконференцзв’язку була підписана Грантова Угода "Пріоритетні проєкти для підтримки відновлення протипожежної безпеки у Чорнобильській зоні відчуження", яка забезпечить отримання вкрай необхідних засобів у зоні відчуження.

Бальтазар Ліндауєр директор департаменту ядерної безпеки ЄБРР наголосив:

 Ця Грантова угода є першою, що була підписана в рамках РМСЧ. Вона важлива, щоб показати нашу спроможність виконувати такі завдання, та ми розуміємо, що попереду нас очікує ще багато складної та цікавої роботи.

Реалізація проекту відбувається у межах "Плану відновлення діяльності і розвитку зони відчуження внаслідок російської окупації", за яким нині проводиться робота з міжнародними партнерами.

Нагадаємо, що жителі Чорнобильської зони отримали гуманітарну допомогу.


Читати "Моя Київщина" у Facebook