#

У Чорнобильському заповіднику на Київщині гніздиться унікальний птах сичик

15.01.2024 15:50
У Чорнобильському заповіднику на Київщині гніздиться унікальний птах сичик
Фото з мережі інтернет

У Чорнобильському заповіднику на території Київської області можна побачити чимало диких тварин, серед них - маленька сова сичик

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Informator. ua.

Експерти Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника опублікували фотографію маленької сови. Це найменша сова української фауни. Тіло цього птаха становить від 15 до 17 сантиметрів у довжину. Вагою ж ці сови становлять 50-77 грамів. Однак і при таких габаритах сичики успішно полюють на дрібних гризунів, а також на різних птахів.   

На заповідній території відомо про 39 місць перебування сичика. Загальна чисельність цієї мініатюрної сови  може сягати 50-60 пар,

- розповіли представники заповідника. 

Гніздяться маленькі сови в дуплах дятлів. Під таким дуплом нерідко можна знаходити залишки здобичі, які самиця викидає, чистячи гніздо. Перед зимівлею сичики в окремих дуплах заготовляють їжу – дрібних птахів та ссавців.

На території Чорнобильського заповідника можна знайти велику кількість диких тварин. Зокрема, це бурий ведмідь, лисиця, сарна, кабан, лось, орел-мисливець та багато інших хижих птахів. Ці та багато інших тварин у Чорнобильському заповіднику утворюють унікальну екосистему, де природа може розвиватися без значущого втручання людини.

Нагадаємо, що понад 471 млн грн виділила держава Київщині цьогоріч для надання допомог постраждалим від Чорнобильської катастрофи.

Читати "Моя Київщина" у Facebook