#

У Чорнобильському заповіднику незаконно видобували пісок (ФОТО)

03.11.2021 19:40
У Чорнобильському заповіднику незаконно видобували пісок (ФОТО)
Фото з місця події

Нещодавно поліцейські зони відчуження виявили незаконне видобування піску на території заповідника

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Вишгородського районного управління поліції.

Під час відпрацювання зони відчуження та зони безумовного відселення поліцейські виявили факт видобування піску на землях ЧРЕБЗ.

Координати вказаної земельної ділянки, на якій добувався пісок, накладаються на землі кадастрової публічної карти Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

У якості речових доказів поліцейські вилучили з місця події зразки піщаної суміші та екскаватор марки “Hyundai 170W”, за допомогою якого видобувався пісок.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Нагадаємо, що 29 жовтня поблизу села Сухолуччя Вишгородського району інспектори Державної екологічної інспекції Столичного округу спіймали браконьєра.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: