#

У дендропарку "Олександрія" активісти хочуть відновити унікальний водогін

05.07.2021 13:00
У дендропарку "Олександрія" активісти хочуть відновити унікальний водогін
Фото з мережі Інтернет

У дендропарку "Олександрія" знаходиться унікальний об'єкт у стилі Українського архітектурного модерну - водогін інженера-архітектора Миколи Даміловського, який наразі перебуває у занедбаному стані

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Крокус".

Активісти ГО "Білоцерківська скрижаль" домоглися отримання для будівлі статусу об’єкта культурної спадщини і спільно з дендропарком Олександрія планують відновити водогін. 

У ГО"Олександрійська скрижаль" зазначають:

Багато небайдужих на просторах соціальних мереж висловлювали занепокоєння станом цієї унікальної споруди та мріяли про збереження, відновлення, відбувалися цілі дискусії, адже будівель у стилі українського модерну-одиниці. Тож час гарних змін для водогону настав. По-перше будівля отримає статус об'єкта культурної спадщини, а по-друге наша громадська організація у тісній співпраці з Дендропарком "Олександрія" вирішили зробити перший крок на шляху до порятунку водогону-провести прибирання території об'єкту.

Далі зауважується, що 15 липня о 10:00 відбудеться толока для всіх бажаючих допомоги. Під час зустрічі, планують прибрати територію біля водогіну і провести невеличку прогулянку-екскурсію по парку.

Для учасників толоки з міста Київ організують транспорт до парку "Олександрія" і назад:

  • виїзд з Києва (метро Теремки) – 8:00;
  • виїзд з парку "Олександрія" – 16:00.

Вартість проїзду в обидві сторони 150-200 грн.

Нагадаємо, що 2 липня ювенальні поліцейські  Білої Церкви  разом із  працівниками  служби у справах дітей здійснили рейд вздовж узбережжя річки Рось.

Читати "Моя Київщина" у Telegram