#

У Димері комунальники без дозволу видобували підземні води

20.04.2021 10:40
У Димері комунальники без дозволу видобували підземні води
Фото з мережі Інтернет

Державна екологічна інспекція Столичного округу провела перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства на Димерському комбінаті комунальних підприємств

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Державна екологічна інспекція Столичного округу" у Faсebook.

Зауважується, що інспекція провела у період з 05.06.2019 по 10.06.2019 планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів Димерським комбінатом комунальних підприємств.

Під час перевірки виявлено, що підприємство у період з 27.02.2018 по 04.12.2018 здійснювало видобування підземних вод зі свердловини без дозволу на спеціальне водокористування, чим порушило вимоги ст.ст. 44, 48, 110, 111 Водного кодексу України, та заподіяло збитки державі в розмірі 363106,26 грн. Інспекція звернулася до Господарського суду Київської області з позовом про стягнення зазначених збитків.

Під час судового розгляду справи підприємство шляхом судових тяганин намагалося уникнути відповідальності і не сплачувати нараховані збитки. Однак, 19 квітня поточного року Господарський суд Київської області задовольнив вказаний позов в повному обсязі і стягнув з Димерського комбінату комунальних підприємств заподіяні збитки та витрати на сплату судового збору.

Нагадаємо, що 10 квітня у всесвітній акції "Greening of the Planet" взяла активну участь Димерська громада.

Читати "Моя Київщина" у Facebook