#

У двох населених пунктах Бучанщини продавали фальсифікований алкоголь

06.11.2021 09:00
У двох населених пунктах Бучанщини продавали фальсифікований алкоголь
Фото з місця події

Під час чергового рейду у селищі Бабинці та селі Буда-Бабинецька Бучанського району поліцейські виявили магазин, у якому продавали безакцизний та фальсифікований алкоголь

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Андрія Купраша у Facebook.

Заклад торгівлі правоохоронці виявили випадково. Зробивши контрольну закупівлю, вонипереконалися, що тут справді продають продукцію, яка не має марки акцизного податку. Продавчиня жодних документів надати не змогла, а він коментарів відмовилася.

На власників закладу у присутності свідків було складено адміністративний протокол. Тепер суб’єкт господарювання має сплатити штраф у сумі 17 тисяч гривень та може бути позбавлений ліцензії на право реалізації алкогольної продукції.

Андрій Купраш пише, що робота у цьому напрямку продовжується, адже торговці фальсифікату не сплачують акцизний податок з реалізації продукції, а відтак бюджет втрачає значні кошти. Крім того, поліцейський вважає, що їм байдуже наскільки небезпечне для здоров’я те, що вони продають. Він додає:

Враховуючи виявлені факти, порада односельчанам – бути  уважнішими при купівлі алкогольної продукції. Адже, як свідчать результати проведених експертиз, така продукція виготовляється з недоброякісної та шкідливої сировини. Кожен небайдужий може допомогти захистити бюджет і здоров’я громадян від фальсифікату. Витрачаючи чесно зароблені гроші, ви маєте одержати якісну продукцію.

Правоохоронець просить у разі володіння інформацією щодо фактів незаконного обігу підакцизних товарів або фактів продажу продуктів самогоноваріння, повідомляти про це поліцейського офіцера громади: 0934973748, Богдан Павлович. За такими фактами обов’язково будуть проведені перевірки і вжиті відповідні заходи щодо припинення правопорушень.

Нагадаємо, що забудовники заборгували 4,5 млн грн на розвиток інфрастуктури Бучанського району.

Читати "Моя Київщина" у Facebook