#

У двох річках на Київщині рибпатрульні зафіксували замор риби (ФОТО)

26.07.2021 17:20
У двох річках на Київщині рибпатрульні зафіксували замор риби (ФОТО)
Фото з місця події

23 та 24 липня в річках Красна Обухівського району та Рось, що в Білій Церкві, рибпатрульні виявили замор водних біоресурсів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Київський рибоохоронний патруль" у Facebook.

Так, 23 липня в ході реагування на "гарячу лінію" відомства здійснено обстеження річки Красна вздовж берегової лінії.

У результаті, місцями виявлено загибель таких водних біоресурсів: йорж звичайний – 53 екз, середньою вагою 15-20 г, окунь – 30 екз, вагою 30-40 г та судак – 15 екз, вагою 500-1 000 г. Встановлено, що у риби наявні ознаки гниття, а вода зеленого кольору з неприємним запахом. Для дослідження причин замору держінспекторами відібрано проби води та направлено в Іхтіопатологічну лабораторію Держрибагентства. Результати будуть згодом.

Наступного дня рибпатрульні Київщини разом з директором Іхтіопатолоігчної лабораторії Держрибагентства здійснили виїзд на річку Рось. Обстежено територію від гирла річки Кам’янка до Надрічної алеї у місті Біла Церква.

Шляхом огляду визначено площу ураження і здійснено середній підрахунок кількості загиблої риби на поверхні води та мілководді з визначенням її видового складу і вікової групи; проведено опитування місцевого населення щодо ймовірних причин замору. У обох випадках відібрати зразки риби виявилося неможливим у зв’язку з наявними ознаками її розкладання, що унеможливлює проведення лабораторних досліджень.

Результати досліджень проб води будуть вже 27 липня.

Наразі готуються до направлення листи для відповідного реагування до Держрибагентства, Державної екологічної інспекції Столичного округу, Головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Київській області, Київської обласної державної адміністрації та БУВРу середнього Дніпра Державного агентства водних ресурсів.

Нагадаємо, що наразі у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської "Без бар’єрів" створюється "Альбом безбар’єрних рішень".



Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: