#

У Фастівській ОТГ якість води псують старі труби

08.09.2021 15:50
У Фастівській ОТГ якість води псують старі труби
Фото з мережі Інтернет

Учора, 7 вересня, у Фастові за участю міського голови Михайла Нетяжука, старшого наукового співробітника Інституту геохімії навколишнього середовища Дмитра Чарного, директора Organic Water Technology Дмитра Жадаєва та депутатів міської ради пройшло засідання з питань ЖКГ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Фастівська Міська Рада" у Facebook.

У дописі зазначалося, що одна з нагальних проблем водоканалу – високий вміст заліза у воді, котра потрапляє безпосередньо у домівки фастівчан. Разом з тим, у результаті досліджень виявилося, що рівень заліза підіймається вже після проходження фільтрів та резервуарів водозабору – під час проходження по старих металевих трубах.

Спеціалісти Дмитро Чарний та Дмитро Жадаєв системно опрацьовували проблематику водоканалу м. Фастова та мають власні бачення вирішення проблем. Лише силами місцевого бюджету вирішити питання не вийде, а отже потрібне залучення коштів з обласного та державного бюджетів.

Щоб мати можливість залучати бюджети різних рівнів, на початок нового року КЗ ФМР "Фастівводоканал" повинен мати проєктно-кошторисну документацію на встановлення додаткового обладнання для фільтрації. Питання покращення якості води буде підніматися на найближчій погоджувальній раді.

Нагадаємо, що у Фастові лікарі змушені були вертольотом доставили вагітну жінку до київської лікарні.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: