#

У Фастові пройшов фестиваль кримськотатарської культури

29.06.2021 19:46
У Фастові пройшов фестиваль кримськотатарської культури
Фото з місця події

Учора, 28 червня, у Фастові відбувся кримськотатарський фестиваль "Ласкаво просимо до Криму"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Фастів News".

У заходах взяли участь постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич, заступник міністра з питань євроінтеграції тимчасово окупованої території України Снавер Сейтхалілєв, голова Київської облдержадміністрації Василь Володін, голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, народний депутат України Олег Дунда, голова Фастівської міської громади Михайло Нетяжук, представники іноземних посольств в Україні.

"Різнобарвна Україна: сьогодення та перспективи. Досвід Криму" - під такою назвою відбулася панельна дискусія у міському Палаці культури.

Учасники заходу – постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кореневич, голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, режисер Ахтем Сеітаблаєв, голова держслужби України з етнополітики та свободи слова Олена Богдан та мер міста Михайло Нетяжук.

Голова КОДА Василь Володін зазначив:

Недаремно Фастів вважається містом єднання. Корінні жителі Криму також представляють різноманітну національну сім’ю Київщини. На жаль, їх рідна земля наразі окупована. Але всі повинні знати: кримські татари та українці - єдині.

В межах урочистостей гості на знак вдячності та пошани поклали квіти до пам’ятного знаку Героям, які полягли захищаючи нашу державу.

Нагадаємо, що 28 червня в місті Фастів для безпечного відзначення 25-ї річниці Конституції України та проведення фестивалю кримськотатарської культури "Ласкаво просимо до Криму!" перекриють деякі ділянки доріг.

Читати "Моя Київщина" у Telegram