#

У Фастові відкриється благодійна виставка картин "Птахи України"

28.11.2021 13:30
У Фастові відкриється благодійна виставка картин "Птахи України"
Фото з місця події

У середу, 1 грудня, у місті Фастів почне діяти благодійна виставка картин художниці та письменниці Соні Атлантової "Птахи України"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Фастів News. City".

Відкриється благодійна виставка картин 1 грудня о 13:00 в Центрі Святого Мартіна. Вона триватиме до 19 січня. Малюнки можна буде придбати.

Далі зауважується, що авторські роботи виконані аквареллю та олівцем. Це поєднання живопису та графіки. Особливість композиції художніх робіт полягає в тому, що птахи зображені в рослинному середовищі, у якому вони живуть в природі.

Ще наголошується, що кожен малюнок - витвір мистецтва, окремий художній твір, виконаний згідно орнітологічних стандартів для експонування в музеях та галереях.

Мета заходу – збір коштів на створення Простору біорізноманіття у Фастові.

Довідково: Соня Атлантова – учасниця кількох виставкових проєктів, зокрема "Ікони на ящиках з-під набоїв", авторка і ілюстраторка дитячої книги "Миші". Її роботи зберігаються в приватних колекціях в Україні та за кордоном. Науково-мистецький проєкт "Птахи України" Соня Атлантова реалізовує разом з Катериною Стрипко, директоркою фонду захисту "Біорізноманіття України" та засновницею громадської екологічної ініциативи "Зробимо Україну чистою". Вони прагнуть привернути увагу українців до зникнення птахів та втрати біорізноманіття в Україні. А на завершення роботи – видати унікальну книгу-атлас "Птахи України" з малюнками усіх пернатих, які живуть на території нашої держави.

Нагадаємо, що 27 листопада у День пам'яті жертв голодоморів Фастів долучився до всеукраїнської акції "Запали свічку".

Читати "Моя Київщина" у Telegram