#

У Фастові відкрили пам’ятник на честь загиблого учасника Революції Гідності (ФОТО)

21.11.2020 18:00
У Фастові відкрили пам’ятник на честь загиблого учасника Революції Гідності  (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 21 листопада, в місті Фастів відбулося урочисте відкриття пам’ятника на честь загиблого учасника Революції Гідності та Героя України Андрія Саєнка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської ОДА.

Відкривали пам’ятник очільник Київської облдержадміністрації Василь Володін, народний депутат України Олег Дунда, голова Фастівської райдержадміністрації Юрій Волков, міський голова Фастова Михайло Нетяжук, начальник управління культури КОДА Дмитро Гончаренко і голова громадської організації "Об’єднання родин "Небесної Сотні" та активістів "Революції Гідності" Тамара Швець.

Сім років тому розпочалась Революція Гідності. Перемога в боротьбі за демократичні цінності та свободу дісталась нам високою ціною. Загинули люди. Андрій Саєнко, на жаль, був одним із них. Сьогодні ми відкриваємо в Фастові пам’ятник на його честь. Він стане символом трагічних подій того часу та всіх загиблих Героїв Небесної Сотні, - повідомив Василь Володін.

Також очільник Київщини разом із іншими учасниками пам’ятного заходу висадили дуби, привезені з Чернечої гори. Це зробили, щоб символізувати зв’язок між минулим і майбутнім.

Василь Володін зазначив, що важливо продовжувати справу, за яку загинули герої, і працювати над розвитком країни.

Ми спроможні перемагати. Насправді, робимо це щодня - у економіці, спорті, агрогалузі та інших сферах. Ми завойовуємо призові місця, виробляємо якісну продукцію, підкорюємо нові ринки. Це ті важливі кроки, які рухають нас вперед. Закликаю спільно розвивати Київщину. Найголовніше - вірити в наші сили й пам’ятати, що ми вільні творити власне майбутнє, - додав голова ОДА.

Також нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський записав відео, де привітав українців із Днем Гідності та Свободи, який відзначається 21 листопада.




Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: