#

У Фастові відкриють інклюзивну майстерню крафтового печива "Коржик" (ФОТО, ВІДЕО)

20.07.2021 14:31
У Фастові відкриють інклюзивну майстерню крафтового печива "Коржик" (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

У Фастові створюють першу крафтову інклюзивну майстерню "Коржик", у якій працюватиме "сонячний хлопчик" Микита

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Фастів City".

Реалізовує соціальний проєкт міська греко-католицька громада на чолі з отцем Віталієм Марцинюком. Команді вдалося зібрати близько 25 тис грн. Понад 40 людей із добрим серцем, яких зачепила історія сонячного Микити, виділили кошти для здійснення мрії іншої людини. До реалізації ідеї потрібно ще 40 тис. грн.

Хлопець мешкав із татом, мамою та маленькою сестричкою у приватному будинку. Одного разу через несправність електромережі у будинку спалахнула пожежа. Пожежні приборкали її, але наслідки були фатальними – вогонь знищив усю покрівлю дому, а кімнати були залиті водою. Родина Микити звернулася по допомогу до греко-католицької церкви у Фастові. Згуртувавшись, когорта умільців та доброчинців допомогли відновити будинок, придбати речі першої необхідності, меблі.

Микита – позитивний працелюбний юнак, який з цікавістю береться за будь-яку справу. Наразі навчається у професійно-технічному училищі за спеціальністю "Повар-кондитер". Але подальше працевлаштування стало проблемою. Тому ідейні натхненники проєкту докладають максимум зусиль, аби допомогти йому працевлаштуватися та здійснити мрію – створити умови для випікання печива та вдосконалення знань і навичок.

Зібрані кошти підуть на сировину для виробництва та оплату праці фахівців, залучених у проєкт (мотиватори, кондитер-технолог).

Майстерня працюватиме для мешканців громади. Люди отримають досвід взаємодії з інклюзивним простором, який розвиває навички людей із синдромом Дауна, та буде залучена до соціального служіння.

А також:

  • міські кав'ярні стануть партнерами проєкту та пропонуватимуть своїм гостям печиво добра майстерні "КОРЖИК";
  • на прикладі співпраці із Микитою буде проілюстровано, що люди із синдромом Дауна можуть бути інтегровані у суспільстві, безбар'єрно комунікувати та працювати.

Фінансово підтримати створення майстерні "Коржик", долучившись до команди творців добра, можна тут.

Нагадаємо, що з 19 липня по 24 липня на п’ятьох вулицях міста Фастів буде припинено газопостачання.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: