#

У Гостомелі богатирі встановили рекорд із перетягування найбільшого у світі вантажного літака

26.08.2021 18:55
У Гостомелі богатирі встановили рекорд із перетягування найбільшого у світі вантажного літака
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні. 26 серпня, вісім українських атлетів встановили рекорд із перетягування найбільшого у світі вантажного літака Ан-225 "Мрія", рекорд присвятили 30-літтю Незалежності України та 75-річчю ДП "Антонов"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "24tv.ua".

Рекорд встановлювали на аеродромі "Антонов" у селищі Гостомель Київської області. Богатирі перетягували літак з паливом вагою 330 тонн.т

Спортсменам вдалося перетягнути Ан-225 на 4 метри 30 сантиметрів за 1 хвилину та 13 секунд. До речі, напередодні богатирі здійснили 7 тренувань. Найбільше вони протягнули літак на 10 сантиметрів, тому рекорд 26 серпня став для них справжньою несподіванкою.

Капітан "Мрії" Дмитро Антонов сказав:

Я вражений. Не завжди вдається одразу рушити використовуючи двигуни. Доводиться додавати досить відчутну тягу. Хлопці виявилися значно сильнішими, ніж наші двигуни.

Хто встановлював рекорд: Сергій Конюшок, Олександр Лашин, Богдан Ксенчук, Денис Дубровський, Сергій Пономарьов, Володимир Рекша, Денис Бережник, Віталій Герасимов.

Тренував спортсменів відомий силач Василь Вірастюк.

Нагадаємо, що 24 серпня, в аеропорту в Гостомелі зняли видовищне відео польоту літаків, які брали участь у параді до Дня Незалежності.


Читати "Моя Київщина" у Facebook