#

У Гостомелі обговорили оптимізацію транспортного сполучення

16.02.2021 13:20
У Гостомелі обговорили оптимізацію транспортного сполучення
Фото з місця події

У селищі Гостомель на засіданні виконавчого комітету обговорили багато важливих питань

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт Гостомельської селищної ради.

Ще до розгляду порядку денного засідання виконавчого комітету Гостомельський селищний голова Юрій Прилипко обговорив з членами виконкому питання оптимізації транспортного сполучення в ОТГ.

Було розглянуто можливість залучення автобусів з підвищеним вмістом пасажирів від КП "Київпастрансу" з пільговою оплатою і покриттям різниці проїзду з бюджету столиці. У даний час триває опрацювання можливостей впровадження такого проєкту в тестовому режимі. Також порушено питання адаптації можливих маршрутів  з чинними транспортними послугами, які надає АТП 13250, пожвавленням перевезень у селах громади.    

Також селищний голова наголосив на поліпшенні роботи швидкої допомоги, щоб були виїзди на всі виклики, а не тільки в критичних станах, давши доручення відділу охорони здоров’я поліпшити цей процес. У зв’язку з чим буде окреме повідомлення щодо класифікації викликів екстреної і невідкладної допомоги. Розглянуто також питання щодо надання допомоги хворим, котрі потребують діалізу. Повідомлено про варіанти лікувальних закладів і транспортного сполучення з ними, також порушено питання лікування громадян Гостомельської ОТГ в медичних закладах столиці та інших, щоб сприяти зменшенню звернень громадян до перевантаженої ірпінської лікарні.

Під час розгляду порядку денного затверджено  регламент виконавчого комітету ГСР, комісії виконкому, план роботи та графік засідань виконкому на перше півріччя поточного року. Встановлено за поданням відділу освіти розміри місячної оплати батьків за надання платних послуг в групах продовженого дня і факультативах у позаурочний час. Також повідомлено про безкоштовне харчування пільгових категорій дітей, зокрема батьків, які були учасниками бойових дій в АТО-ООС. Члени виконкому ініціювали вивчення питання щодо безоплатних послуг в згадуваних групах продовженого дня.  

Під час засідання затверджено порядок використання субвенції на пільгове обслуговування громадян внаслідок Чорнобильської катастрофи,  порядок відшкодування вартості лікарських засобів окремими групам населення, в тому числі препаратів інсуліну.

Під час розгляду питання матеріальної допомоги на засіданні виділено   44 тис грн. 12 громадянам. Взагалі  сума матеріальної допомоги громадянам запланованої на 2021 рік складатиме 2 млн 330 ти грн.

У блоці земельних питань розглянуто питання що незаконного встановлення споруди на землі комунальної власності та її демонтаж. Селищний голова також дав доручення проаналізувати всі наявні малі архітектурні споруди об’єднаної громади стосовно сплати податків і законності розміщення.

Під час розгляду питань у розділі "Різне", очільник об’єднаної громади Юрій Прилипко також поділився приємною новиною про залучення двох підприємств, котрі сплачуватимуть податки в бюджет громади, що складе понад 12 млн грн.   

Нагадаємо, що 30 січня у Гостомелі загорілася мансарда житлового будинку.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: