#

У Гостомелі жителі перетворюють каналізацію на смітник

27.11.2020 18:20
У Гостомелі  жителі перетворюють каналізацію на смітник
Фото з місця події

У Гостомелі три дні комунальники  ремонтували устаткування каналізаційно-насосної станції на ЖК "Ягода"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "КП УЖКГ "Гостомель" у Faсebook.

З початку року це вже другий випадок її поломки. І причиною обидва рази стало потрапляння на крильчатку вологих серветок та іншого бруду, який мешканці ЖК кидають в каналізаційну мережу, які ріжучі ножі крильчатки не в стані подрібнити. Як з'ясувалося, решітки корзини не передбачені для утримання таких предметів, як вологі серветки. Це призвело до заповнення КНС каналізаційними водами. КП "УЖКГ "Гостомель" в кінці квітня вже витратило на відкачування КНС та ремонт насосу 61459,38 грн. Цього разу – 31450,40 грн. Тобто, за рік витрачено 92909,78 грн. При цьому, в тариф на обслуговування КНС мешканцям ЖК Ягода враховано тільки 11230,87 грн. на квартал. Відповідно 44923,50 грн  за рік. Перевитрата вже склала майже 48 тисяч гривень.

Незважаючи на найбільшу в селищі Гостомель заборгованість за житло та комунальні послуги, які має ЖК "Ягода", а це більше 224 тис грн, на сьогоднішній день, КНС тут вже працює справно.

КП "УЖКГ "Гостомель" вкотре закликає мешканців не викидати сміття до каналізації, адже це не лише становить загрозу її роботі, але й створює небезпеку чистоті довколишнього середовища.

Ще раз наголошуємо, що каналізаційна система не розрахована на утилізацію сміття. І перш ніж викинути до унітазу чергову його порцію, подумайте що краще – віднести пакунок з непотребом до смітника, чи через півроку потерпати від незручностей, коли насос знову вийде з ладу, - йдеться у повідомлення.

Нагадаємо, що 27 листопада у селищі Гостомель сталася автопригода за участю військової швидкої допомоги та автомобіля Fiat.

Читати "Моя Київщина" у Facebook