#

У Гостомелі з'явиться дубовий парк (ФОТО)

16.06.2020 12:59
У Гостомелі з'явиться дубовий парк (ФОТО)
Фото з місця події

На 63 сесії Гостомельської селищної ради, депутатами було прийнято рішення стосовно надання "охоронної грамоти" найстаршому аборигенну рослинного царства, прадубу, що корениться на вулиці Молодіжна, 15

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Гостомельська селищна рада" у Facebook. 

Фахівцями Київського еколого-культурного центру був наданий висновок про те, що вік дуба сягає близько 400 років. В Київській області таких дубів лише 6. Мешканці селища вже встигли "охрестити" його Дубом-Оберегом. Відтепер він матиме статус екологічної пам’ятки місцевого значення.

Селищний голова Юрій Прилипко запропонував обстежити ще 14 дубів, які знаходяться в Гостомелі, та створити парк реліктових дубів під назвою "Оберег".

Дуб споконвіку був оберегом козаків. Дерево, якому судився довгий вік, стає священним, йому надають сакрального значення, про нього складають міфи і легенди. Адже скільки історичних подій, змін у природі і суспільстві йому судилося побачити за століття чи тисячоліття. Віковічні дуби у давніх піснях і думах, казках та легендах символізують могутність, незламність народного духу, невмирущість його душі. З прадавніх часів українці свято оберігали Природу, поклонялися їй, намагалися жити у гармонії з навколишнім світом. Особливо у пошані були довговічні велетні-дуби. Недаремно дуб вважають Світовим Деревом, від якого почалося все живе на Землі – додала Гостомельська селищна рада. 

Тож Гостомель, буде і сам зберігати природне багатство, і надавати чудовий приклад для наслідування й іншим населеним пунктам.

Нагадаємо, що 10 червня Гостомельська селищна рада розпочала проект "Моніторинг за популяційним імунітетом населення смт Гостомель проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2". 


Читати "Моя Київщина" у Facebook