#

У Гостомельській ТВК відбудеться повторний перерахунок голосів (ФОТО)

20.11.2020 15:00
У Гостомельській ТВК відбудеться повторний перерахунок голосів (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Учора, 19 листопада, стало відомо, що суд зобов’язав Гостомельську ТВК перерахувати голоси

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Газета Гостомеля" у Faсebook.

Шостий апеляційний адміністративний суд залишив в силі рішення Київського окружного адміністративного суду, яким було скасовано протокол Гостомельської ТВК про встановлення результатів виборів депутатів Гостомельської селищної ради Київської області в єдиному багатомандатному виборчому окрузі, що відбулись 25 жовтня 2020 року.

Суд апеляційної інстанції погодився з висновками рішення суду першої інстанції, якими були встановлені грубі порушення у діяльності Гостомельської територіальної виборчої комісії. Це зокрема, відсутність протоколу безперервного засідання, відсутність постанов за якими Гостомельська ТВК здійснювала перерахунок голосів по дільничним виборчим комісіям та направляла протоколи дільничних виборчих комісій на уточнення, відсутність необхідного кворуму для прийняття рішення.

Таким чином Гостомельська ТВК не маючи жодних правових підстав, проводила перерахунки голосів. Як наслідок, було штучно збільшено кількість голосів виборців відданих за партію "Опозиційна платформа - За життя".

Відтак, рішенням суду Гостомельську ТВК зобов’язано здійснити повторний підрахунок голосів з виборів депутатів Гостомельської селищної ради Бучанського району Київської області в єдиному багатомандатному виборчому окрузі, що відбулись 25 жовтня 2020 року.

Нагадаємо, що у Гостомелі з 1 грудня поточного року підвищаться тарифи на житлово-комунальні послуги.




Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: