#

У Кабміні планують побудувати платну дорогу Київ – Біла Церква

16.12.2021 10:20
У Кабміні планують побудувати платну дорогу Київ – Біла Церква
Фото з мережі Інтернет

У Кабінеті міністрів перспективним проєктом "Великого будівництва" назвали нову платну автомагістраль Київ – Біла Церква

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на стрінку "legalhub".

Заступник міністра фінансів Олександр Кава, який відповідає за фінансування програми "Велике будівництво", розповів, що проєкт будівництва платних доріг буде успішним та цікавим для інвесторів тоді, коли середньорічний середньодобовий трафік становитиме не менше ніж 18 тис авто. Такий рівень є лише на підходах до Києва та деяких міст-мільйонників.

За словами заступника міністра, такі перспективні проєкти можливі на невеликих дорогах. Він прокоментував:

Нова автомагістраль Київ – Біла Церква могла б бути побудована у варіанті шестисмугової швидкісної дороги з обходами населених пунктів із дозволеною швидкістю руху 130 км на годину. Наявна траса М-05 від Києва до Білої Церкви йде через багато населених пунктів, де немає можливості її розширювати, на жаль. І тому ця ділянка дороги дуже часто стоїть у заторах не лише в години пік, але особливо в період літнього навантаження.

Олександр Кава додав, нова швидкісна дорога дозволила б від Білої Церкви до Києва доїжджати за 30-35 хвилин без порушення швидкісного режиму.

Нагадаємо, що у міській раді Білої Церкви вирішили відключити Вічний вогонь на території парку Слави.

Читати "Моя Київщина" у Facebook