#

У Кагарлику побудують сучасний насіннєвий завод

24.09.2021 20:30
У Кагарлику побудують сучасний насіннєвий завод
Фото з мережі Інтернет

У місті Кагарлик побудують завод ТОВ "Агро Ініціатива", який спеціалізуватиметься на кондиціонуванні насіння

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Киеввласть".

Проєкт будівництва вже встиг затвердити відділ архітектури та містобудування Кагарлицького міської ради.

Слід зазначити, що кондиціювання насіння - це зволоження або висушування насіння з метою доведення їх до потрібних технологічних кондицій.

Згідно з генпланом міста, ТОВ "Агро Ініціатива" орендує земельну ділянку площею 1.0373 га, (відповідно до виписки з Держреєстру прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права від 02.09.2021 г).

За даними сайту YouControl, ТОВ "Агро Ініціатива" зареєстрували в липні 2017 року. Розташоване підприємство в місті Кагарлик. Директором, засновником і бенефіціаром ТОВ є Сушко Максим. Компанія займається вирощуванням зернових культур, а також гуртовою торгівлею хімічними продуктами, квітами і рослинами. Поруч із ділянкою заводу знаходяться складські приміщення та інші промислові споруди.

Також йдеться про те, що з грудня 2015 року Максим Сушко обіймає посаду комерційного директора в інший аграрної компанії "Агро Експерт". Сама компанія, також розташована в місті Кагарлик, і зареєстрована за тією ж адресою, що і ТОВ "Агро Ініціатива".

"Агро Ініціатива" поки не займається нічим, завод тільки починає будуватися. І по проєкту буде будуватися ще півтора - два роки. У нашому корумпованому суспільстві не так просто зробити законну документацію для заводу європейського рівня. Я витратив три роки, тільки для того щоб домовитися з Європейським Банком, - прокоментував Максим Сушко.

Нагадаємо, що нещодавно, стало відомо, що в місті Кагарлик розпочнеться будівництво басейну.

Читати "Моя Київщина" у Facebook