#

Школярі Кагарлика зможуть користуватися STEM-лабораторією

10.01.2022 17:00
Школярі Кагарлика зможуть користуватися  STEM-лабораторією
Фото з місця події

Нещодавно Кагарлицька ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 отримала STEM-лабораторію, яка складається з 11 комп’ютерів

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Кагарлицької міської ради, також до складу входять проєкційний екран, мультимедійний проєктор, документ-камера та принтер.

 Оснащення опорної школи сучасними засобами мультимедіа відбулося в межах втілення Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Верховної Ради України від 04.10.2019 р. №188-ІХ. Сумарна вартість втілення проєкту – 497 945 гривень, при цьому з місцевого бюджету співфінансування становить 78 000 гривень.

Облаштування сучасного освітнього простору SТЕМ-лабораторії має на меті реалізовувати вектори дитиноцентрованості, узгодження цілей, змісту і очікуваних результатів навчання, науковості, доступності та практичної спрямованості змісту освіти, залучення школярів до навчально- дослідницької, дослідницько-експериментальної, конструкторської, винахідницької та пошукової діяльності. Уже нині в третій школі діти опановують наукові методи на практиці.

Окрім математики, фізики, біології, учні вивчають робототехніку, конструювання, 3D-моделювання, створюють та програмують і конструюють роботів та прилади для власних досліджень.

Сучасна коп’ютеризована лабораторія створює умови для підвищення рівня компетентності учнівської молоді в природничих та інформаційних галузях, сприятиме посиленню можливостей учнів бути сучасними та творчими, конкурентними на ринку праці, забезпечить доступ до якісного навчання дітей із особливими освітніми потребами.

Нагадаємо, що 4 січня очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін поінформував, що у  Кагарлику розпочалося будівництво нового басейну.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: