#

У Калинівській громаді зі скандалом закривають 10-11 класи у школах

18.06.2021 12:30
У Калинівській громаді зі скандалом закривають 10-11 класи у школах
Фото з місця події

Учора, 17 червня, до Калинівської ОТГ Фастівського району завітали журналісти телеканалу "ІНТЕР", аби взяти інтерв'ю у представників влади щодо закриття 10-11 класів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Катерини Суханової у Facebook.

У дописі жінка пише, що представники відділу освіти і керівництво Калинівської ОТГ не з'явилися на зустріч. Старости, як представники інтересів громади, також не вийшли на діалог. Підтримують громадськість публічно лише депутати постійної комісії з питань освіти Владислав Лісняк та Любов Прокопець.

За її словами на зустрічі також були присутні представники народного депутата Олександра Дубінського, до якого теж надісилалася колективна скарга.

Авторка допису пише:

Наразі рішення виконкому Калинівської селищної ради, на думку юристів, абсолютно необгрунтоване, вимагало громадських обговорень і не може реалізовуватись з ряду причин. Основні з них - порушення Конституційного права учнів отримати доступно для них безоплатну середню освіту в обраному закладі, непроведення громадських обговорень при прийнятті рішень щодо оптимізації освітньої мережі в селах, порушення діючого закону при утворенні в одному закладі кількох ланок освіти (за діючим законом ліцей з 10-12 кл. має знаходитись в окремому закладі від базової і початкової освіти) та ін.

На кінець жінка зауважує, що коли немає консенсусу між владою і громадою, важко говорити про розвиток.

Нагадаємо, що нещодавно в селі Хлепча Фастівського району роботодавець під час сварки до смерті побив підлеглого.

Читати "Моя Київщина" у Telegram