#

У Києві покажуть фільм про жінок, які досі живуть у зоні відчуження (ВІДЕО)

09.06.2021 19:38
У Києві покажуть фільм про жінок, які досі живуть у зоні відчуження (ВІДЕО)
Фото з мережі інтернет

Завтра, 10 червня, на ВДНГ у Києві у рамках мультимедійної виставки "Чорнобиль. Подорож" відбудеться показ документального фільму "Чорнобильські бабусі"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "24 канал".

Показ фільму про жінок, які досі живуть у зоні відчуження відбудеться у 1-му павільйоні ВДНГ (проспект Глушкова, 1) о 19:00. Вхід безкоштовний за попередньою реєстрацією. Зареєструватись можна тут.

Повідомляють, що на показ фільму завітають український кінокритик Андрій Алферов та американська режисерка, одна з авторок "Чорнобильських бабусь" Голлі Морріс (дистанційно). Після закічення фільму відбудеться дискусія, до якої зможуть приєднатися усі охочі відвідувачі.

Відомо, що у фільмі "Чорнобильські бабусі" жінки розповідають про причини свого сміливого рішення залишитися там та особливості життя на покинутій території. Світова прем’єра фільму відбулася на кінофестивалі у Лос-Анджелесі, де він отримав приз за найкращу режисуру. В Україні його вперше показали у 2016 році на міжнародному фестивалі кіно та урбаністики "86" в місті Славутич.

Нагадаємо, що міністр культури Олександр Ткаченко на форумі "Україна 30", присвяченому екології, презентував концепцію щодо розвитку Чорнобиля.


Читати "Моя Київщина" у Facebook