#

У Києві попрощались з захисником аеродрому "Антонов", загиблим у перший день повномасштабного вторгнення

16.09.2023 17:30
У Києві попрощались з захисником аеродрому "Антонов", загиблим у перший день повномасштабного вторгнення
Фото з місця подій

У Києві 8 вересня 2023 року попрощалися з полковником служби цивільного захисту Русланом Кошовим, який загинув в перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Суспільне".

На церемонію прощання прийшли рідні, друзі, колеги.

Руслан Кошовий очолював 30-ту пожежно-рятувальну частину, яка базується на території аеродрому "Антонов" у смт Гостомель Київської області. 

Руслан Кошовий загинув 24 лютого 2022 року, коли рятував своїх підлеглих і техніку. Російські війська розстріляли пожежну машину, в якій перебували Руслан і ще двоє рятувальників, розповів начальник спеціалізованого державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в м. Києві Ігор Люленко:

Ворожий вертоліт піднявся і повторно здійснив постріли по нашим рятувальникам. Один пожежник і водій були поранені, Руслан Кошовий загинув на місці. Горів один із літаків десь поряд з складом паливно-мастильних матеріалів. Вони виїжджали, поряд з ними здійснив висадку ворожий десант. Я думаю, він просто забирав особовий склад з пожежної частини.

Тіло загиблого російські військові тоді не дозволили забрати. Його не знайшли і після деокупації Гостомеля:

Поранених тоді 24 числа ми змогли забрати. А доступу до території аеропорту вже не було і, на жаль, тоді ми його не змогли забрати. Ми проводили пошукові роботи, звертались в різні служби, але, на жаль, відповіді нам приходили негативні.

Лише тепер з’явилася можливість поховати загиблого рятувальника Руслана Кошового, зазначили в Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

Руслану Кошовому посмертно присвоєно звання полковник Служби цивільного захисту і нагороджено орденом "За мужність" III ступеня. 

Окрім того, ім’ям Руслана Кошового назвали моторний човен Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, що завтра на Макарівщині прощатимуться із полеглим захисником Юрієм Лащевським.

Читати "Моя Київщина" у Facebook