#

У Києві відбувся показ художнього фільму "Буча" (ВІДЕО)

24.11.2023 18:40
У Києві відбувся показ художнього фільму "Буча" (ВІДЕО)
Кадр з фільму

Учора, 23 листопада, у Києві відбувся показ художнього фільму “Буча”, заснованого на реальних подіях, що відбувалися у Бучі, Ірпені, Ворзелі, Гостомелі під час російської окупації в лютому–квітні 2022 року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Володимира Карплюка.

Фільм "Буча" сценариста та продюсера Олександра Щура та режисера Станіслава Тіунова — це художня драма. Стрічка розповідає про порятунок людей Костянтином Гудаускасом — громадянином Казахстану, який отримав притулок в Україні та проживав у Бучі. Зйомки проходили на Київщині в березні та квітні 2023 року та зайняли 28 знімальних днів.

Головні ролі зіграли польський актор Цезарій Лукашевич та український актор В’ячеслав Довженко. Над стрічкою працювали 80 фахівців та понад 120 акторів. Команді допомагали Міністерство оборони України, Генеральний штаб ЗСУ, ГУР МО України, Державна прикордонна служба України, Національна поліція України, Київська обласна військова адміністрація та українська кіностудія Film.UA Group.

Нагадаємо, що індустріальний парк Bucha Techno Garden буде розбудовано спільно з корейською державною компанією K-water.


Читати "Моя Київщина" у Facebook