#

У Києві відкрилась виставка з архівами Чорнобиля

05.05.2021 10:00
У Києві відкрилась виставка з архівами Чорнобиля
Фото з місць події

Сьогодні, 5 травня, у Київському ВДНГ відкрилася мультимедійна виставка "Чорнобиль. Подорож"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Вечірній Київ".

Виставка складається із семи смислових блоків: світовий контекст 1986-го року, розповідь про саму аварію, історії людей, долі яких нерозривно пов’язані з подіями 26 квітня 1986-го, діалог щодо подальшої долі Чорнобиля та його майбутнього.

На виставці представлені безліч цікавих експонатів. Відвідувачі можуть побачити архівні світлини та відеоматеріали, роботи світових митців, присвячені Чорнобилю, зокрема, знаменитої української художниці Марії Примаченко.

Також у павільйоні встановили 6-метрового Прометея — копію скульптури Юлія Синькевича, що є символом міста Прип’ять. І окрім цього одним з експонатів виставки буде Кубок Кубків, який "Динамо-Київ" виграли у матчі з іспанським "Атлетико" у 1986 році.

Завдяки VR-технологіям можна буде побачити, як 4-й енергоблок накривали "Новим безпечним конфайнментом" і як життя крок за кроком повертається до зони відчуження.

Окрім цього відвідувачі зможуть записати власні спогади, думки та переживання у відео- або аудіоформаті.

Виставка працює у павільйоні ВДНГ №1 (проспект Академіка Глушкова, 1) щодня з 10:00 до 20:00, понеділок — вихідний. Вхід вільний за попередньою реєстрацією.

Нагадаємо, що по завершенню свят та локдауну відкрилась Ірпінська міська бібліотека.

Читати "Моя Київщина" у Telegram