#

У Києво-Святошинському районі зафіксували черговий спалах COVID-19 у гуртожитку

28.04.2020 15:37
У Києво-Святошинському районі зафіксували черговий спалах COVID-19 у гуртожитку
Фото з мережі Інтернет

Учора, 27 квітня, стало відомо, що в гуртожитку приватного ВНЗ, що знаходиться в селі Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району, підтвердили черговий випадок масового захворювання на коронавірус

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту " Київська обласна державна адміністрація" у Facebook.

Відомо, що у гуртожиток побудований за блочною системою та у ньому налічують 20 поверхів, на кожному по чотири блоки. На кожні три кімнати побудовані кухня та санвузол. За попередніми оцінками, там знаходиться 152 людини, переважно іноземні студенти. Захворіло 6 з них та комендант гуртожитку.

Вогнище виявили випадково. У ніч проти п’ятниці 22-річному хлопцю стало зле і він втратив свідомість. Ніяких симптомів коронавірусу він не мав, проте, у лікарні йому зробили ПЛР-тест і за добу дізналися про позитивний результат. В неділю почали тестувати контактних осіб. На сьогодні протестували 20 людей. У вечорі надійшло ще 50 зразків. Тестування триває.

Наразі вживаються усі необхідні заходи для попередження поширення інфекції.

"Завдяки вчасному втручанню, ситуацію у гуртожитку, що у с. П. Борщагівка, тримаємо на контролі. Вживаємо всіх необхідних заходів. Постійно привертаємо увагу влади на місцях до необхідності прискіпливого контролю поточної санітарно-епідеміологічної ситуації у місцях масового проживання людей. У тому числі й гуртожитках. Дякую лікарям Києво-Святошинської центральної районної лікарні, які швидко зорієнтувалися у ситуації та оперативно зробили необхідний тест", - інформує тимчасово виконуючий обов’язки голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

Читати "Моя Київщина" у Telegram