#

У Київській обласній бібліотеці для дітей стартував курс з графічного дизайну (ФОТО)

08.04.2023 20:30
У Київській обласній бібліотеці для дітей стартував курс з графічного дизайну (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 7 квітня, у Київській обласній бібліотеці для дітей пройшов курс з графічного дизайну та виставка графічних робіт

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

У рамках курсу графічного дизайну для студентів та дітей Київщини була можливість опанувати такі графічні редактори, як фотошоп, Movavi та інші. Курс складається з кількох модулів, першим із яких був фотошоп.

Відкриття курсу супроводжувалося виставкою графічних робіт. На виставці були представлені оригінальні малюнки художника, який зобразив "Капітана Врунгеля" та "Острів скарбів". Відвідувачі мали змогу побачити, як змінюється графіка, коли перетворюється в інші формати. Незважаючи на те, що діти сьогодні опановують комп'ютерний дизайн та комп'ютерну графіку, досі приємно бачити шедеври тієї епохи, коли малюнки створювалися вручну.

На заході були присутні заступник Департаменту культури і туризму Євген Самойленко, начальник Управління культури Олексій Гончаренко, директор комунального закладу народної творчості Олена Завальська. Представники видавництва "Ліра-К" та "Саміт-Книга", художники, поети, голова спілки письменників Київської області. Також голова всеукраїнської громадської організації Ілля Шевченко та Анна, яка відома своїм позивним "квітка". Вони подарували бібліотеці книги та приїхали з волонтерами міжнародниками, які надають допомогу на передовій нашим бійцям. Волонтери з Польщі та Білорусії не тільки передають екіпірування для військових, але й допомагають у гуманітарній сфері.

Окрім виставки, була представлена добірка книжок, в яких детально вивчається графіка України - її історія та основні напрямки. Знання про те, як та звідки виникла графіка в Україні, стануть цінними для тих, хто має бажання займатися графічним дизайном.

Бібліотека вже давно перестала бути виключно сховищем для книг. Бібліотека – це унікальний простір розвитку особистостей, як маленької, так і вже дорослої особи. Київська обласна бібліотека для дітей є унікальною, адже була заснована понад 100 років тому і стала першою спеціалізованою бібліотекою Європи.

- директор бібліотеки Галина Єрко.

Також у межах презентації відбувся концерт від дітей Київщини, вихованок Павла Склярова.

Сьогодні ми маємо не виключно історичне значення, а і практичне значення. Адже бібліотека пропонує різні послуги, які є корисними для населення. Це і психологічна реабілітація, підтримка, робота зі страхами, арт-терапія, бібліотерапія. Створені стенди QR книжок, формуються нові бібліотечні видання, а також методичні рекомендації для роботи інших бібліотек. Працює видавничий напрямок діяльності, підтримка поетів та художників. Також проведення виставок, проведення круглих столів, проведення зустрічей та репрезентативних матеріалів. Це є важливим, адже бібліотека єднає багатьох навколо української думки і українського слова.

- розповіла Галина Єрко.

Підсумовуючи, захід виявився дуже цікавим та корисним для усіх учасників. Були започатковані важливі ініціативи, такі як флешмоб "Подаруй дарунок ЗСУ", який допомагає нашим військовим на фронті.

Наступний курс - моделювання одягу. Організатори курсу надають можливість використовувати спеціальні графічні планшети та комп’ютери, що значно полегшує процес опанування програмного забезпечення та дозволяє зосередитись на творчому процесі.

Організатори співпрацюють з Університетом технологій і дизайну, зокрема зі спеціалізованою кафедрою, що забезпечує видачу сертифікатів учасникам курсу. Це свідчить про серйозний підхід до викладання та професійну якість наданої освіти. Співпраця з Університетом технологій і дизайну відкриває додаткові можливості для отримання якісної освіти мешканцями Київщини та сприяє розвитку та популяризації графічного дизайну в регіоні.

Нагадаємо, що у Бучі відбудеться чемпіонат Київської області з рукопашного бою.





Читати "Моя Київщина" у Telegram