#

У Київській обласній лікарні активно облаштовують реабілітаційний центр (ФОТО)

09.04.2023 11:30
У Київській обласній лікарні активно облаштовують реабілітаційний центр (ФОТО)
Фото з місця події

Новий реабілітаційний центр для військових на базі Київської обласної лікарні готується до відкриття у травні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОР.

Центр розташований на 3-му поверсі лікарні і займає площу понад 1400 кв м. Тут проходитимуть лікування військові, які втратили кінцівки, мають травми хребта, черепно-мозкові травми, ураження нервової системи, тощо.

У палатах вже встановлені кондиціонери, обладнані санвузли та монтується надсучасне обладнання в функціональних зонах. Незабаром в центр привезуть спеціальні ліжка, функціонал яких дозволяє пацієнту максимально обслуговувати себе самостійно. У функціональних зонах встановлюють комп’ютеризовані тренажери, які дозволяють підлаштовувати пристрій під особливості лікування пацієнта. Також  монтують вертикальні бруси для відновлення ходи після різних травм та захворювань.

У центрі встановили просторий санвузол, куди можна заїхати на візку, прилаштовані поручні, новітні сигнали сповіщення. На підлозі – спеціальне покриття, аби людина на протезах не травмувалася. Очільник закладу також планує створити кімнати для перебування родичів пацієнтів. Таким чином вони зможуть бути біля хворого цілодобово, що позитивно вплине на його моральний стан.

Нагадаємо, що у селі Пії Обухівського району з’явилась нова амбулаторія, яка працює в комфортних умовах та надає якісні медичні послуги.

На зображенні може бути: 2 людини

На зображенні може бути: 3 людини та лікарня

Читати "Моя Київщина" у Telegram