#

У Київській області може з’явитися меблевий кластер

03.07.2020 09:20
У Київській області може з’явитися меблевий кластер
Фото з місця події

На Київщині планують створити меблевий кластер, завдяки якому має підвищитися інноваційність виробництва та збільшитися кількість робочих місць   

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської ОДА.

Під керівництвом першого заступника голови Київської облдержадміністрації Олександра Склярова відбулась зустріч з представниками Української асоціації меблевиків, Агенції регіонального розвитку, Національного університету біоресурсів і природокористування України, департаментів економічного розвитку і торгівлі, агропромислового комплексу, освіти і науки, містобудування та архітектури.

Олександр Скляров привітав ініціативу УАМ щодо створення меблевого кластеру на території області та підкреслив її відповідність стратегічним напрямкам розвитку регіону. Присутні висловили своє бачення шляхів розвитку меблевої галузі в Україні та обговорили проблемні питання, що його стримують.

Крім того, представники УАМ зосередили увагу присутніх на організації меблевої промислової зони, на території якої будуть сконцентровані підприємства галузі з метою мінімізації їх витрат та нарощення виробничих потужностей.

Результатом роботи кластеру має стати збільшення обсягів виробництва продукції з високою доданою вартістю, кількості нових робочих місць з високою заробітною платою, підвищення інноваційності виробництва.

За результатами зустрічі учасники домовилися про підписання Меморандуму щодо створення меблевого кластеру та розроблення концепції його діяльності.

Нагадаємо, що прокуратура Київщини вимагає повернути землі в межах прибережної захисної смуги у Вишгородському районі вартістю понад півмільйона гривень.

Читати "Моя Київщина" у Facebook