#

У Київській області перевертні у погонах опинилися на лаві підсудних

01.02.2021 18:00
У Київській області перевертні у погонах опинилися на лаві підсудних
Фото з місця події

Київська обласна прокуратура затвердила та скерувала до Голосіївського районного суду міста Києва обвинувальний акт стосовно п’яти осіб за фактами бандитизму, викрадення людей, вимагання та розбоїв

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Розслідуванням встановлено, що до складу банди входили двоє громадян, два діючих працівника Національної поліції України та співробітник Служби безпеки України. Двоє з учасників банди підшукували жертв та передавали інформацію своїм пособникам, які, використовуючи професійні навички та можливості, відслідковували і вивчали спосіб життя потерпілих, викрадали їх з метою вимагання грошових коштів. Викрадених вивозили на орендованих автівках до лісосмуг, погрожували зброєю та фізичною розправою, жорстоко били і вимагали гроші. Серед викрадених були підприємці, які займались ІТ-технологіями.

Викрито три епізоди злочинної діяльності банди. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить понад 5 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Головного управління СБУ у м. Києві та області, - йдеться у повідомленні.

Також нагадаємо, що прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно в.о. генерального директора ДСП ЧАЕС та директора одного із товариств з обмеженою відповідальністю за фактом незаконного поводження з радіоактивними матеріалами.



Читати "Моя Київщина" у Facebook