#

У Київській області підполковник СБУ організував злочинну групу, яка викрадала людей (ФОТО)

30.01.2021 13:40
У Київській області підполковник СБУ організував злочинну групу, яка викрадала людей (ФОТО)
Фото з місця події

На території Київщини діяла злочинна група, яка складалася з сімох осіб, де двоє були працівниками оперативних підрозділів Національної поліції, а організатором виступав підполковник СБУ

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Національну поліцію Київської області, банда розробила єдиний план з розподілом функцій кожного з її фігурантів. Він складався з кількох пунктів. Насамперед - це викрадення потерпілих, надалі - вимагання у них грошей.  Також вчинення розбійних нападів, поєднаних із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я людей. 

Матеріальні збитки, завдані зловмисниками жителям Київщини та столичним жителям, сягають майже 5 млн. гривень.

Під час проведення досудового розслідування встановлено 11 фактів злочинів, вчинених цими зловмисниками. 

Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні ст. 257 (Бандитизм), ч. 3 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.4 ст. 189 (Вимагання), ч.4 ст. 187 (Розбій), ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. 

Наразі досудове розслідування Слідчим управлінням поліції Київщини завершено і обвинувальний акт за погодженням прокуратури області скеровано до суду. 

Максимальне покарання, яке їм загрожує – ув’язнення до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, що на Київщині багатодітна матір очолювала злочинну організацію, яка складалася 11 осіб.


Читати "Моя Київщина" у Facebook