#

У Київській області триває підрахунок чисельності диких тварин

18.02.2021 15:55
У Київській області триває підрахунок чисельності диких тварин
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що на території Київської області протягом лютого буде проводитися підрахунок чисельності диких тварин

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської ОДА, його робить Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації спільно з користувачами мисливських угідь, державними районними мисливствознавцями та представниками районних управлінь ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

Отримані під час проведення обліку результати дозволять забезпечити об’єктивний контроль за використанням та відтворенням мисливських тварин в мисливських угіддях. На основі результатів обліку будуть зроблені ліміти використання (відстрілу, відлову) диких парнокопитних та хутрових звірів у мисливському сезоні 2021-2022 років.

У департаменті екології ОДА зазначають, що стале використання дикої природи та її охорона є надзвичайно актуальними в усьому світі. Облік чисельності тварин в різних угіддях, визначення кількості, статевого й вікового розподілу, дає змогу оцінити правильність проведення робіт, спрямованих на поліпшення умов існування, розмноження та збільшення чисельності мисливських тварин, забезпечити їх раціональний відстріл та відлов.

Нагадаємо, що 24 лютого Україна повернеться до моделі адаптивного карантину з впровадженням рівнів епідеміологічної небезпеки.

Читати "Моя Київщина" у Telegram