#

На Київщині викрили схему незаконного видобутку піску (ФОТО, ВІДЕО)

26.07.2023 17:30
На Київщині викрили схему незаконного видобутку піску (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

На території Боярської ОТГ незаконно видобули понад 147 тисяч тонн піску

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Нацполіції.

Стало відомо, що організував нелегальний бізнес керівник комерційної структури, залучивши ще чотирьох осіб. Кожен відповідав за свій напрям роботи, від керування процесом видобування до продажу піску кінцевим споживачам. Видобували пісок на землях сільгосппризначення, що знаходяться у приватній власності. При цьому таку діяльність вони проводили без спеціального дозволу на користування надрами, акту про надання гірничого відводу та технічного проєкту на розробку родовищ тощо.

Надалі пісок доставляли на майданчики з продажу будівельних матеріалів на території Київської області, що належали членам злочинного угрупування, та реалізовували фізичним та юридичним особам.

Загалом фігуранти незаконно видобули понад 147 тисяч тонн піску, а відтак державі завдано збитків на суму 118 мільйонів гривень.

У ході слідства поліцейські зібрали докази, які підтверджують причетність до незаконної діяльності п’ятьох осіб. Тож вчора, 25 липня, організатору та учасникам організованої групи повідомили про підозру. Залежно від участі дії фігурантів кваліфіковані за частинами 2, 3 та 5 статті 27 (види співучасті), частиною 4 статті 240 (незаконне видобування корисних копалин, вчинене у складі організованої групи) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, що на Бучанщині вівся незаконний видобуток та продаж корисних копалин.



Читати "Моя Київщина" у Facebook