#

У Київській області зареєстровано понад 205 тис підприємств

04.12.2023 21:00
У Київській області зареєстровано понад 205 тис підприємств
Фото з місця події

Протягом року на Київщині зросла кількість зареєстрованих суб’єктів на понад 10 тисяч 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

Наразі Київщина – у пʼятірці лідерів серед регіонів, привабливих для бізнесу. Протягом року кількість зареєстрованих суб’єктів зросла на понад 10 тисяч порівняно з 9 місяцями минулого року та на сьогодні становить більше 205 тисяч субʼєктів господарювання. 

Заступниця голови КОДА Леся Карнаух під час Export Credit Forum-2023 розповіла про економічну ситуацію, стан бізнесу та програми підтримки товаровиробників, які реалізують у пристоличному регіоні:

Незважаючи на виклики сьогодення, протягом 2023 року підвищується ділова активність суб’єктів малого та середнього бізнесу області. Так, за 9 місяців 2023 року понад 80% підприємств Київщини є експортерами. На рівні країни вцілому вони складають 62%. Крім того, більше 11% експортерів регіону нарощували обсяги експорту, а майже 78% зберегли свої обсяги.

Заступниця голови КОДА зазначила, що робота вітчизняного бізнесу під час війни є особливо важливим джерелом наповнення бюджетів усіх рівнів та створення робочих місць.

Поступово стабілізується діяльність промислових підприємств. За останніми статистичними даними, Київщина також серед регіонів-лідерів у виробництві промислової продукції. Це свідчить про те, що економіка постраждалих під час активних бойових дій регіонів продовжує відновлюватися. 

Підприємці Київщини є активними учасниками державних урядових програм, зокрема "Доступні кредити 5-7-9%" та "єРобота". 138 субʼєктів мікро-, малого та середнього підприємництва Київщини отримали компенсацію кредитної ставки на загальну суму близько майже 7 млн грн за комплексною програмою "Конкурентоспроможна Київщина", яку в регіоні реалізують спільно з Фондом розвитку підприємництва.  

У рамках грантової програми щодо стимулювання підприємців переробної галузі «Новий рівень» 46 суб’єктів області отримали позитивне рішення на загальну суму майже 250 млн грн.

За результатами роботи урядової програми "Власна справа", Київщина – серед регіонів, які мають найбільшу кількість схвалених заявок на отримання мікрогрантів. З початку року в області прийнято 381 позитивне рішення. Це дозволить створити 878 нових робочих місць переважно в таких сферах, як переробна промисловість, тимчасове розміщення й організація харчування, освіта.

Важливим напрямом є робота з фінансовим сектором. Мова йде про співпрацю між Київською обладміністрацією та державними банками України, зокрема Ощадбанком, ПриватБанком, Укргазбанком та Укрексімбанком.

Київська обласна державна адміністрація підтримує локальних та крафтових виробників, які поширюють свою діяльність не лише в межах України, таким чином сприяючи економічному розвитку області та розвитку людського потенціалу в креативних індустріях.

Нагадаємо, що броварських підприємців запрошують на бізнес-семінар від U&We Hub: Бровари.

Читати "Моя Київщина" у Telegram