#

У Київській ОДА розробляють програму стабільного проходження опалювального сезону

12.10.2021 13:57
У Київській ОДА розробляють програму стабільного проходження опалювального сезону
Фото з мережі Інтернет

Учора, 11 жовтня, КОДА повідомила про готовність розглянути питання обласної підтримки громад задля забезпечення стабільного проходження нового опалювального сезону

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської ОДА.

Голова Київської ОДА Василь Володін зазначив, що уже стартує опалювальний сезон, тож дуже важливо, щоб усі теплопостачальні підприємства Київщини запустились у роботу вчасно та працювали без збоїв, а жителі були забезпечені стабільною подачею тепла. З цією метою за ініціативою Президента України Володимира Зеленського укладено Меморандум, за яким підприємствам теплопостачання надано ціну значно нижчу за ринкову як для населення (7,42 грн за м куб), так і для бюджетної сфери (13,6 грн за м куб), а також передбачено місцевим бюджетам компенсатори.

Очільник КОДА наголосив:

Усвідомлюючи всю актуальність цієї ситуації, Київська облдержадміністрація також готова розглянути питання обласної підтримки наших громад стабільно пройти новий опалювальний сезон. З цією метою ми вже розпочали розробляти спеціальну програму.

Володін закликав голів органів місцевого самоврядування регіону долучитись до розробки програми з практичного боку. Йдеться про проведення розрахунків та надання економічних обґрунтувань щодо часткового покриття різниці в тарифах.

Нагадаємо, що на Київщині в межах "Великого будівництва" оновлюють дорожню інфраструктуру.

Читати "Моя Київщина" у Facebook