#

У київському дитсадку для дітей з вадами зору з'явилася система безперебійного живлення та автономного освітлення (ФОТО)

22.07.2023 11:00
У київському дитсадку для дітей з вадами зору з'явилася система безперебійного живлення та автономного освітлення (ФОТО)
Фото з місця подій

18 липня в дошкільному закладі компенсуючого типу №381 міста Києва для дітей з порушеннями зору відбулася презентація інноваційної системи безперебійного живлення та автономного освітлення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на видання "U.P.M.P".

Ця революційна технологія забезпечує нормальний розвиток та навчання маленьких дошкільників з вадами зору, сприяючи їх адаптації у житті.

У цьому закладі навчаються діти від 2-х до 7-и років із зоровими порушеннями. Одним з головних завдань закладу є формування у них компенсаторних способів пізнавальної, ігрової та трудової діяльності, що допомагає їм успішно продовжувати навчання в масових школах та легко адаптуватися в житті.

Презентована система безперебійного живлення та автономного освітлення є першою свого роду, встановленою в укритті закладу освіти. Це стало можливим завдяки ініціативі депутата Київської міської ради Тараса Криворучка, сприянню управління будівництва та управління освіти Дніпровського району, яке очолює Наталія Іваніна.

Проект передбачає встановлення таких систем у 13 закладах освіти району до кінця 2023 року, що сприятиме покращенню навчального процесу та забезпечить стабільну роботу навчальних закладів під час тимчасових відключень електроенергії.

Система має декілька ключових елементів, таких як акумуляторна батарея, мікропроцесор, мережевий фільтр, випрямний пристрій та зарядне обладнання. Ці пристрої гарантують надійне та безперебійне живлення всіх приміщень закладу, що є вкрай важливим для якісного навчання та комфорту дітей.

Однією з найприємніших переваг системи є її практично безшумна робота з рівнем шуму до 30 дБ, що забезпечує сприятливі умови для навчання та розвитку дітей з порушеннями зору.

Встановлення інноваційної системи безперебійного живлення та автономного освітлення є оптимальним рішенням для забезпечення стабільного функціонування навчальних закладів у складних умовах. Враховуючи, що тимчасові відключення електроенергії можуть тривати від кількох годин до декількох діб, такі системи гарантують безперебійну освіту та комфорт для дітей з вадами зору.

Вона також є надзвичайно важливим кроком у забезпеченні рівних можливостей навчання та розвитку для дітей з порушеннями зору. 

Нагадаємо, що у Макарівській громаді відкрили укриття з функцією цифрового освітнього центру.


Читати "Моя Київщина" у Facebook