#

У Київському обласному онкодиспансері відкрили Центр гематології і трансплантації кісткового мозку (ФОТО)

03.11.2022 08:50
У Київському обласному онкодиспансері відкрили Центр гематології і трансплантації кісткового мозку (ФОТО)
Фото з місця подій

У Київському обласному онкологічному диспансері відбулося відкриття оновленого Центру гематології та трансплантації кісткового мозку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" за покликанням на пресслужбу Київської облради.

У 2020 році КНП КОР "Київський обласний онкологічний диспансер" увійшов до пілотного проєкту МОЗ з пересадки кісткового мозку. Тоді були заключені прямі договори з закладами охорони здоров’я, які увійшли у пілот, з відшкодування витрат на проведення трансплантації.  

Заступниця голови КОР Тетяна Семенова розказала, що на Київщині проєкт здійснювався у кілька етапів, його реалізація тривала 2 роки і вартувала більше 50 млн грн.

Присутній на відкриття Центру міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко наголосив:

У 2022 році, незважаючи на повномасштабну війну, руйнування та пошкодження медичних закладів, українські фахівці провели 166 трансплантацій гемопоетичних стовбурових клітин. Сподіваюсь, завдяки модернізації центру потребу у наданні медичної допомоги методом ТГСК для жителів Київської області буде забезпечено у повному обсязі.

Щороку стаціонарне лікування у центрі гематології та трансплантації кісткового мозку Київського обласного онкодиспансеру проходить 1720 пацієнтів. На обліку в канцер-реєстрі області на початок 2022 року перебувало 3941 пацієнт, з них –  68,3%  понад 5 років. Це свідчить про досить високу за світовими стандартами ефективність лікування.

Наразі невідкладної трансплантації очікують 5 пацієнтів.

Нагадаємо, що протягом минулого тижня в Київській області від COVID-19 вакцинувалася 5 671 людина.





Читати "Моя Київщина" у Telegram