#

У КОВА повідомили про скасування на Київщині низки резонансних закупівель (ВІДЕО)

25.11.2023 14:30
У КОВА повідомили про скасування на Київщині низки резонансних закупівель (ВІДЕО)
Скріншот відео

Сьогодні, 25 листопада, на брифінгу КОВА повідомили про скасування на Київщині низки резонансних закупівель

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис голови КОВА Руслана Кравченка.

Зокрема, на виїзній нараді робочої групи "Прозорість та підзвітність" у Бучанському районі Вишневій міськраді рекомендували відмовитися від реконструкції старого кінотеатру під свій офіс.  Договір підряду за цією закупівлею вже розірвано.

Також  скасували виділення 20 млн грн на придбання комп’ютерного томографа ОФЕKТ для обласного онкодиспансеру вартістю – 44,5 млн грн. За зверненням онкодиспансеру КОВА передбачила 20 млн грн часткового фінансування. Ця процедура спричинила значний резонанс через можливу завищену ціну – організація, проведення тендеру та укладання договору мають ознаки привласнення чи розтрати бюджетних коштів. КОВА також отримала висновок Теруправління БЕБ Київської області, в якому вказується, що організація, проведення тендеру та укладання договору мають ознаки привласнення чи розтрати бюджетних коштів, оскільки обладнання закуплене за завищеною ціною. 

Також Руслан Кравченко додав:

Продовжуємо перевіряти якість обʼєктів, що відбудовуємо.  Комісія вже перевірила 23 обʼєкти, які відбудовуть коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, та 6 обʼєктів – коштом UNITED24.

Нагадаємо, що спецкомісія КОВА перевірила процес відновлення трьох будинків у Гостомелі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook