#

У КОВА прозвітували про результати роботи за 2023 рік

22.02.2024 19:40
У КОВА прозвітували про результати роботи за 2023 рік
Фото з місця події

Голова КОВА Руслан Кравченко 22 лютого прозвітував про основні результати роботи адміністрації за 2023 рік

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Руслана Кравченка.

Безпека.

Разом із районами, громадами та відповідальним бізнесом Київщини на потреби мобільних вогневих груп передали 75 пікапів з усім необхідним обладнанням. КОВА регулярно надає підтримку 72 ОМБР ім. Чорних Запорожців та 114 ТРО. Їм передали понад 1 тис. FPV дронів, вантажівки MAN та КрАЗ, автокран, екскаватор та мікроавтобус, пікапи тощо.

Відбудова.

Із 29 тис. пошкоджених об’єктів на Київщині вже відновили 17 тис. Більшість – багатоквартирні та приватні будинки.

Освіта.

На Київщині облаштовують укриття в освітніх закладах, станом на сьогодні їх понад 1,2 тис. У дитсадках створили 2,5 тис. додаткових місць, а освітнім закладам передали 83 шкільні автобуси. Активно впроваджують реформу шкільного харчування, ініційовану Першою леді України Оленою Зеленською.

Медицина.
Торік на придбання ліків, необхідного обладнання, реконструкцію та капітальні ремонти медзакладів виділили 180 млн грн. Був створений проєкт "Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини" для реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?".

Реабілітація та підтримка військових і ВПО.

У Київському обласному реабілітаційному центрі створено центр національної мережі RECOVERY. Вже отримали допомогу понад 200 військових. Матеріальну допомогу за кошти обласного бюджету виплачено понад 1,5 тис. ветеранів війни та членам їх сімей на суму понад 57 млн грн.
КОВА здійснює підтримку понад 330 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Економіка.

Київщина опинилась у пʼятірці лідерів серед привабливих регіонів для ведення бізнесу. Торік в області зареєструвалося майже 14 тис. нових суб’єктів господарювання.

Міжнародна співпраця.

Для ефективної співпраці з міжнародними партнерами створено Регіональний офіс міжнародного співробітництва. Міжнародні партнери активно долучаються до відбудови Київщини та допомоги ВПО.

Нагадаємо, що понад 650 внутрішньо переміщених громадян скористалися послугами Служби зайнятості Київщини з початку 2024 року.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: