#

У Козині група рейдерів захопила землю на березі Дніпра

10.04.2021 15:00
У Козині група рейдерів захопила землю на березі Дніпра
Фото з місця події

У селищі Козин Обухівського району за підробленими документами рейдери захопили вісім земельних ділянок на березі Дніпра площею 7 га

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "delo.UA".

Захоплені ділянки оцінюють у майже 10 млн дол. Як заявляє власник ділянок, Микита Самусєв, захоплення відбулося шляхом маніпуляцій із документами та їх ксерокопіями з використанням послуг "чорних" нотаріусів.

Адвокати потерпілого стверджують, що в приміщенні нотаріальної контори не було "ні продавця, ні покупця", зате в офісі перебувала співробітниця управління з питань нотаріату Головного управління юстиції в Києві Анна Грищенко.

За фактом незаконного відчуження майна за заявою Самусєва Печерське ГУ Нацполіціі відкрило кримінальне провадження №12020100060001598. У рамках розслідування було доведено, що операції проводилися за підробленою довіреністю.

Компанія "БЦ Інвестбуд" була зареєстрована 9 квітня 2020 року за адресою: місто Біла Церква, провулок Будівельників 1Б. Самі ж власники компанії Олексій Дектярев і Андрій Гвоздьов зареєстровані в Макіївці, на непідконтрольній Україні частині Донецької області.

Надалі суди кілька разів накладали арешти на земельні ділянки, як в рамках кримінального, так і цивільного провадження. Але згодом поліція прийняла рішення закрити кримінальне провадження.

Самусєв впевнений, що на землю "поклали око" власники решти території цього котеджного містечка.

Нагадаємо, що 4 квітня в селі Великі Дмитровичі Козинської ОТГ організували толоку.

Читати "Моя Київщина" у Facebook