#

У лікарні Ірпеня готують ще 60 ліжок для пацієнтів із COVID-19 (ВІДЕО)

02.12.2020 19:20
У лікарні Ірпеня готують ще 60 ліжок для пацієнтів із COVID-19 (ВІДЕО)
Фото з мережі інтернет

Стало відомо, що терапевтичне відділення Ірпінської центральної лікарні активно перелаштовують для лікування пацієнтів із COVID-19

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт  "ITV".

Антон Довгопол, директор КНП "Ірпінська центральна міська лікарня" розповів, що для Ірпінського регіону 40 ліжок для лікування COVID-19 – це мало. Тому на першому поверсі вже додали 20 ліжок (додатково до 40, які є в інфекційному відділенні).

На другому поверсі для нових пацієнтів організовують ще 40 ліжок. Зараз тут триває ремонт палат: у них освіжать стіни, поставлять нові вікна. Але найголовніше – палати будуть повністю киснево незалежні. У відділенні вже змонтували кисневу магістраль і підвели кисень до кожного ліжка.

Плюс буде створено дві палати інтенсивної терапії, які будуть обладнані апаратами штучної вентиляції легень, – розповів Антон Довгопол.

У новому відділенні для хворих на COVID-19 працюватиме окремий вхід. Тепер Ірпінська лікарня загалом матиме 100 ліжок для хворих на коронавірус. А щоб бути незалежними від кисневих заводів і мати безперебійне постачання кисню, придбають ще два кисневі генератори. У приміщенні, де раніше була пральня, збудують кисневу станцію. Вже проклали траншею для нової магістралі кисню.

Облаштувати нове відділення допомагають ірпінські підприємці. Завершити роботу планують уже до Нового року. Важливо, що збільшуючи кількість ліжок для хворих на коронавірус, інші відділення в лікарні не закриватимуть.

Нагадаємо, що голова КОДА Василь Володін зазначив, що упродовж листопада в госпітальних базах Київщини встановили 671 додаткову кисневу точку.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: